понеділок, 20 березня 2017 р.

Майстер-клас для вчителів біології

17 березня 2017 року на базі Любимівської ЗОШ був проведений семінар для вчителів біології. На данному семінарі був проведений майстер-клас вчителем вищої категорії Нововоронцовської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Федоренко І.М. на тему "Активні методи навчання на уроках біології". 
Ірина Михайлівна повідомила учасників про переваги застосовуння активних методів навчання та на практиці показала прийом "Письмові демабти". Учасники семінару вирішували питання :"Клонування - ЗА чи ПРОТИ?" 




Методичні рекомендації щодо проведення письмових дебатів на уроках біології

Письмові дебати
Технологія передбачає ведення запланованого діалогу з однокласниками з проблем, які в даний момент у центрі уваги громадськості, або питань історичного характеру. Діалог ведеться письмово всіма учнями класу. Ця технологія сприяє поглибленню знань усіх учнів, розвиває вміння аргументувати, учить культурі дискусії. У той же час учитель здобуває матеріал, який може складати основу оцінки.

Учні вдома або на попередньому уроці ознайомлюються з темою, яка буде предметом дебатів. Клас ділиться навпіл, учні сідають за столи по обидва боки класу. Визначається, які погляди повинні захищати учасники кожної групи. Далі вчитель (ведучий) об’єднує учнів у пари таким чином, щоб у кожній парі були прихильники протилежних поглядів. Пари позначаються порядковими номерами або літерами алфавіту. Учні, сидячи по різні боки класу, розпочинають письмовий діалог у парах. Представники кожної групи мають 5хв. Для формулювання одного виразного аргументу, який виражає їхню позицію Записують його на аркуш (аркуші позначені, яким парам вони належать). Потім аркуші передаються абонентам, які мають 5-8хв. на формулювання й запис відповіді на аргументи. Така процедура обміну проходить 3-4 рази. Потім підводяться підсумки. Гарною формою підведення підсумків дебатів є запитання до обох сторін: „Які аргументи опонента були найсильніші й найважливіші?”

Немає коментарів:

Дописати коментар